- The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structur…
Počet záznamov: 1  

The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structural Gravity Approach

  1. Názov The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structural Gravity Approach
    Preklad názvuVplyv anexie Krymu na obchod s poľnohospodárskymi produktmi: aplikácia štrukturálneho gravitačného modelu
    Autorské údajeDimitrios Dadakas, Renáta Pitoňáková, Evangelos Ioannidis
    Autor Dadakas Dimitrios
    Spoluautori Pitoňáková Renáta EUBFMVKDV - Katedra medzinárodných ekonomických vzťahov a hospodárskej diplomacie FMV
    Ioannidis Evangelos
    Zdrojový dokument European Review of Agricultural Economics. Vol. early access (2025), pp. 1-36. - New York : Oxford University Press. ISSN 0165-1587
    DOI 10.1093/erae/jbaf010
    PoznámkyRegistrovaný: Web of Science
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaVeľká Británia
    Heslá Rusko * Ukrajina * obchod * poľnohospodárstvo * produkty
    AnotáciaSkúmame vplyv ruskej anexie Krymu v roku 2014 na globálne toky poľnohospodárskeho obchodu. Pomocou štrukturálneho gravitačného modelu s odhadom Poissonovej pseudo maximálnej pravdepodobnosti (PPML) a predaja v rámci krajiny rozlišujeme vplyvy vojny od vplyvov sankcií na obchod. Odhadujeme kontrafaktuálne scenáre podmienenej všeobecnej rovnováhy PPML a aplikujeme „konvenčný dvojkrokový prístup“ na posúdenie obchodného potenciálu Ruska, Ukrajiny a členov Európskej únie. Naše výsledky naznačujú, že zatiaľ čo obchodné toky Ruska aj Ukrajiny v období po anexii profitovali, sankcie mali negatívny vplyv, pričom Rusko pocítilo závažnejšie účinky.
    Kategória EPCADM
    Registrované vWOS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE25 00176-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF4.4 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.