Počet záznamov: 1  

Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ

  1. Názov Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ
    Preklad názvuCompetitiveness of the Slovak milk industry in the EU pre-accession period
    Autorské údajeĽudmila Nagyová
    Autor Nagyová Ľudmila
    Zdrojový dokument Zemědělská ekonomika = Agricultural economics : mezinárodní vědecký časopis. Roč. 46, č. 11 (Listopad 2000), s. 515-520. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2000. ISSN 0139-570X
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Systematika 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo
    Heslá priemysel mliekarský * mlieko * potravinárstvo * Slovensko * ukazovatele ekonomické * konkurencieschopnosť * výhody konkurenčné * trh zahraničný * Európska únia
    AnotáciaPosúdenie konkurencieschopnosti slovenských potravinárskych výrobkov má mimoriadny význam v predvstupovom období Slovenska do európskych štruktúr. Analýza súčasného stavu mliekarenského priemyslu na Slovensku a výpočet vybraných ukazovateľov umožňujúcich posudzovať konkurencieschopnosť výrobkov mliekarenského priemyslu poukázali na kladné saldo v zahraničnom obchode s mliekom a mliečnymi výrobkami, komparatívne výhody ako aj ich nízku konkurencieschopnosť na trhu CEFTA a EÚ. V závere príspevku sú načrtnuté oblasti, v ktorých reštrukturalizácia tohto odvetvia bude pokračovať.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2000: 7-12

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.