Počet záznamov: 1  

Makroekonomický rámec prípravy na vstup a fungovanie Slovenska v Európskej únii

  1. Názov Makroekonomický rámec prípravy na vstup a fungovanie Slovenska v Európskej únii
    Preklad názvuMacroeconomic Framework of the Slovak Preparation to Enter the European Union and to Function there
    Autorské údajeIvan Okáli, Karol Morvay, Egon Hlavatý
    Autor Okáli Ivan
    Spoluautori Morvay Karol
    Hlavatý Egon
    Zdrojový dokument Ekonomický časopis = Journal of economics : časopis pre ekonomickú teóriu, hospodársku politiku, spoločensko-ekonomické prognózovanie. Roč. 50, č. 4 (2002), s. 573-604. - Bratislava : Ústav slovenskej a svetovej ekonomiky SAV, 2002. ISSN 0013-3035
    PoznámkyRegistrovaný: Scopus
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 339.92 - Medzinárodná hospodárska spolupráca
    Heslá integrácia ekonomická medzinárodná * Slovensko * Európska únia * rast hospodársky * výkonnosť * rovnováha vonkajšia * rovnováha hospodárska * rovnováha rastu hospodárskeho * inflácia * produkt domáci hrubý * investície * zamestnanosť * produktivita práce * politika fiškálna * financie verejné * politika menová * kurz menový * hospodárstvo národné
    AnotáciaVýkonnosť slovenského hospodárstva pred vstupom do Európskej únie a tempá rastu potrebné na riešenie jeho konvergenčnej úlohy. Udržanie rovnováhy ako podmienka dosahovania dlhodobo vysokých temp hospodárskeho rastu. Vnútorná a vonkajšia rovnováha a ich súvislosti s hospodárskym rastom. Základné faktory hospodárskeho rastu: hrubý domáci produkt a investície, zamestnanosť a produktivita práce, verejné financie a fiškálna politika, menová a kurzová politika.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
    Báza dátČLÁNKY
    Archív EPCE02 00319-001, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2002: 4-6

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.