Počet záznamov: 1  

Ekonomické predpoklady integrácie Slovenska do Európskej menovej únie

  1. Názov Ekonomické predpoklady integrácie Slovenska do Európskej menovej únie
    Preklad názvuEconomic Prerequisities for Slovakia's Integration into the European Monetary Union
    Autorské údajeAnna Brucháčová, František Hajnovič, Zora Komínková, Marián Nemec
    Autor Brucháčová Anna
    Spoluautori Hajnovič František
    Komínková Zora
    Nemec Marián EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH
    Zdrojový dokument Ekonomický časopis = Journal of economics : časopis pre ekonomickú teóriu, hospodársku politiku, spoločensko-ekonomické prognózovanie. Roč. 51, č. 4 (2003), s. 371-389. - Bratislava : Ústav slovenskej a svetovej ekonomiky SAV, 2003. ISSN 0013-3035
    PoznámkyČlánok je súčasťou štúdie "Analýza hospodárskeho a menového vývoja SR z pohľadu integrácie SR do EMÚ"
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 339.73 - Organizácie pre medzinárodný platobný styk
    Heslá integrácia menová * Slovensko * Európska menová únia * konvergencia * kurz výmenný * ERM * konkurencieschopnosť
    AnotáciaPrioritou integračného procesu SR do európskych štruktúr sa stáva vstup do Európskej menovej únie. Reálna a nominálna konvergencia členských štátov integračného zoskupenie. Konvergencia na agregátnej národohospodárskej úrovni. Konvergencia cenových hladín. Regionálne rozdiely. Fiškálna konvergencia. Vplyv konvergencie na štruktúru finančných trhov a na charakter transmisného mechanizmu. Problém asymetrických šokov. Zvyšovanie konkurencieschopnosti ekonomiky. Vecný, časový a inštitucionálny rámec prístupového procesu do Európskej menovej únie.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich karentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2003: 1-5

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.