Počet záznamov: 1
Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ
Názov Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ Preklad názvu Competitiveness of livestock sector in selected EU candidate countries Autorské údaje Cemal Atici, Goksel Armagan, Peter Szovics Autor Atici Cemal Spoluautori Armagan Goksel Szovics Peter Zdrojový dokument Acta oeconomica et informatica : vedecký časopis pre ekonomiku a informatiku v poľnohospodárstve. Roč. 7, č. 2 (2004), s. 53-56. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2004. ISSN 1335-2571 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu angličtina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo Heslá výroba živočíšna * výrobky poľnohospodárske * výrobky živočíšne * konkurencieschopnosť * Európska únia Anotácia Hodnotenie súčasného stavu sektora živočíšnej výroby v kandidátskych krajinách EÚ vo vybraných výrobkoch ako sú mäso, mlieko, syry a vajíčka s dôrazom na konkurencieschopnosť. Ukazovateľ komparatívnych výhod bol aplikovaný s cieľom určenia konkurenčnej schopnosti vybraných výrobkov. Výsledky dokazujú, že Lotyšsko má komparatívnú výhodu v masle, Maďarsko v hydine a Bulharsko v chove oviec a kôz v porovnaní s ostatnými krajinami. EÚ liberalizuje spoločnú poľnohospodársku politiku, a preto je potrebné aby pristupujúce krajiny boli obozretné v oblasti ďalšej podpory živočíšnej výroby a mali by vykonať nevyhnutné zmeny na zvýšenie konkurenčnej schopnosti tohto odvetvia. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2004: 1-2
článok
Počet záznamov: 1