Počet záznamov: 1  

Consumer knowledge about food labelling in Slovakia

  1. Title Consumer knowledge about food labelling in Slovakia
    TranslationZnalosti spotrebiteľov o označovaní potravín na Slovensku
    Author infoFerdinand Daňo, Paulína Krnáčová
    Author Daňo Ferdinand EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF
    Co-authors Krnáčová Paulína EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená
    Source document2016 M-Sphere Book of papers : selected papers presented at 5th International M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business : Dubrovnik, Croatia, 27th-29th October 2016. Pp. 212-221 online. - [Zagreb] : Accent, 2016 ; M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business International conference. ISBN 978-953-7930-11-0
    Výstup z projektu VEGA 1/0134/14 Podpora inovácií v distribučných procesoch prostredníctvom zavádzania moderných technológií a optimalizácie logistických činností so zameraním na zníženie záťaže životného prostredia a na zvyšovanie kvality života
    NoteVEGA 1/0134/14
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageEnglish
    Country of EditionCroatia
    systematics 366 - Spotrebiteľ a jeho problémy
    Keywords spotrebitelia * správanie spotrebiteľa * informácie * označovanie tovarov * potraviny * výrobky poľnohospodárske * Slovensko * Európska únia * politika spotrebiteľská * legislatíva
    AnnotationEurópska a slovenská legislatíva označovania potravín. Vyhodnotenie čiastkových výsledkov základného kvantitatívneho prieskumu z decembra 2015 o označovaní potravín (formou online dotazníka) zameraného na záujem spotrebiteľov, povedomie spotrebiteľov a znalosť spotrebiteľov. V rámci spotrebiteľských znalostí označovania potravín sa výskum zameral na tieto oblasti: z akých zdrojov získavajú spotrebitelia informácie o označovaní potravín, či trpia nedostatkom informácií o označovaní potravín, či vedia, ktoré informácie sú na potravinách povinné a aká je úroveň spotrebiteľskej znalosti označovania potravín či znalosť štátnych kontrolných orgánov. Riziká nedostatočného alebo zavádzajúceho značenia. Odporúčania a návrhy praktických krokov na zvýšenie úrovne spotrebiteľskej znalosti označovania potravín.
    Public work categoryReports at international scientific conferences
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE16 01460-001, kópia plného textu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.