- Vplyv umelej inteligencie na podnikovú kultúru a motiváciu zamestnanc…
Počet záznamov: 1  

Vplyv umelej inteligencie na podnikovú kultúru a motiváciu zamestnancov

  1. Názov Vplyv umelej inteligencie na podnikovú kultúru a motiváciu zamestnancov
    Autorské údajeMiroslava Ostrihoňová, Zuzana Hajduová
    Autor Ostrihoňová Miroslava EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM
    Spoluautori Hajduová Zuzana EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM
    Zdrojový dokument Trendy a výzvy rodinného podnikania a nástupníctva II. : digitalizácia v podnikaní : zborník vedeckých statí. S. 73-84. - Bratislava : [Fakulta podnikového manažmentu EU], 2025 / Hajduová Zuzana ; Markovič Peter ; Hampel Katarzyna ; Bobenič Hintošová Aneta ; Beug Benjamin. ISBN 978-80-225-5227-1
    PoznámkyVEGA 1/0109/24
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá inteligencia umelá * podnikanie * spolupráca podnikov * konkurencia * spotrebitelia * zamestnanci
    AnotáciaAk je podniková kultúra priestorom organizácie, tak zamestnanci tvoria prvky, ktoré v priestore majú fungovať tak, aby to organizácii pomáhalo napĺňať ciele. V teoretickej časti príspevku sú definované kľúčové pojmy a analyzované existujúce vedecké štúdie z oblasti podnikovej kultúry a jej vplyvu na motiváciu zamestnancov. Analyzujeme moderné nástroje motivácie, napríklad filozofiu šťastia manažmentu, ktorá je spojená s produktivitou, inováciami, konkurencieschopnosťou a intrapodnikaním. Príspevok identifikuje a hodnotí vybrané dimenzie podnikovej kultúry, ktoré prispievajú k motivácii a angažovanosť zamestnancov s prepojením na manažment šťastia, pocit blaha zamestnancov (wellbeing), rodovú rovnosť, inklúziu. V súčasnej ére technologického pokroku je AI veľmi novou výzvou, ktorej sa síce nejaké štúdie venujú, ale technologický vývoj je taký rýchly, že každý deň prináša nové informácie.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE25 00182-005, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené356.5 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.