Počet záznamov: 1
Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie
Názov Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie Autorské údaje J. Kerekréty Autor Kerekréty J. Zdrojový dokument Trend. Roč. 5, č. 14 (1995), s. 16A Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy Heslá potravinárstvo * potraviny * kvalita výrobkov * kontrola kvality * systém riadenia kvality * HACCP * ISO 9000 * normy medzinárodné * Slovensko * legislatíva * Európska únia Anotácia Kontrola kvality za bývalej, centrálne riadenej výroby, a v trhovom mechanizme. Potreba priblíženia potravinárskej legislatívy k zákonom EÚ. Jednotný postup pri zabezpečovaní kvality potravín. Vedecky prepracovaný systém zabezpečovania zdravotnej neškodnosti potravín - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Normy radu ISO 9000 - riadenie a systém zabezpečovania kvality. Firma Bureau Veritas Slovakia - zavádzanie systémov kvality a certifikácie podľa noriem radu ISO 9000. Báza dát ČLÁNKY
článok
Počet záznamov: 1