Počet záznamov: 1
Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu
Názov Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu Preklad názvu Analysis and prediction of selected branches of the food industry Autorské údaje Dagmar Matošková Autor Matošková Dagmar Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 5, č. 1 (2005), s. 47-54. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2005. ISSN 1335-6186 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 663/664 - Potravinárstvo Heslá potravinárstvo * cestoviny * múka * výroba * konkurencieschopnosť * výhody komparatívne * ukazovatele * náklady * Slovensko * Európska únia * analýzy * prognózy dlhodobé Anotácia V článku je hodnotená konkurencieschopnosť podnikov vyrábajúcich mlynské, cestovinárske, pekárske a pečivárenské produkty v roku 2002 a jej možný vývoj do roku 2013 na základe metódy matice analýzy politiky - PAM. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Komparatívne výhody dosiahli v roku 2002 všetky sledované priemyselné odbory okrem cestovinárskeho. Na domácich trhoch bol neúspešný len pekárenský priemysel. Predpovede situácie po vstupe SR do EÚ. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2005: 1-4
článok
Počet záznamov: 1