Počet záznamov: 1  

Kritériá pre obstaranie informačných systémov malých podnikov

  1. Názov Kritériá pre obstaranie informačných systémov malých podnikov
    Preklad názvuObtaining criteria for small business information systems
    Autorské údajeTomáš Gál
    Autor Gál Tomáš EUBFPMKIM - Katedra informačného manažmentu FPM
    Zdrojový dokument Ekonomika, financie a manažment podniku - rok 2007 : zborník vedeckých príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie FPM EU v Bratislave pod záštitou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave Dr. h. c. prof. Ing. Rudolfa Siváka, PhD. : Hotel Mladosť, Svit (Vysoké Tatry), 27.-28.9.2007. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU, 2007. ISBN 978-80-225-2382-0
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 330.47 - Teória informácií v ekonomike. Ekonomická informatika
    Heslá podnik malý * systémy informačné podnikové * vývoj systémov * inovácia * rozhodovanie
    AnotáciaProces obstarania a výberu informačného systému (IS) musí zohľadniť inovácie, ktoré v súčasnosti už boli realizované. Možno hovoriť o bezperspektívnom IS firmy, ak tento vyššie uvedeným inováciám nezodpovedá. Súčasné nároky na IS. Rozhodovacie kritéria. Inovácie na poli IS vstupujú do rozhodovacích kritérií ako K.O. kritériá. Kvantifikácia rozhodovacieho procesu pri výbere informačného systému môže uľahčiť rozhodovanie pri výbere nového informačného systému do malej firmy, prípadne napomôcť pri dileme inovácie a prebudovania (upgrade vs reengineering), jestvujúceho systému alebo zakúpenia nového. Uplatnenie benchmarkingu zas dokáže vytvoriť relevantný obraz o perspektíve funkcionality IS vo fungovaní firmy, jeho reálny prínos pre tvorbu zisku, ako aj možnosti konkurenčných výhod, ktoré poskytuje.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE07 00858-017, FPM - Archív EPC, originál dokumentu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.