Počet záznamov: 1
Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku
Názov Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku Preklad názvu Selected aspects of category management in the food business company Autorské údaje Anna Hrnčiarová Turčiaková Autor Hrnčiarová Turčiaková Anna EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF Zdrojový dokument Výkonnosť podniku : vedecký časopis Výskumného ústavu ekonomiky a manažmentu. Roč. 3, č. 1 (2013), s. 82-87 online. - Poprad : Výskumný ústav ekonomiky a manažmentu v Poprade, 2013. ISSN 1338-435X Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 339.37 - Maloobchod Heslá manažment sortimentný * potraviny * podnik * správanie spotrebiteľa * konkurencia * starostlivosť o zákazníkov Anotácia V podmienkach internacionalizácie a globalizácie svetovej ekonomiky dochádza k neustálemu nárastu konkurenčného boja, nasýtenosti trhu a tiež k zmenám nákupného správania spotrebiteľov, čo vytvára tlak na zdokonaľovanie podnikového managementu. Z uvedených dôvodov sú hľadané nové prístupy a aplikované efektívne metódy, ktoré sú schopné reagovať na meniace sa požiadavky a aktuálne trendy. V procese riadenia retailových spoločností sa uplatňuje celý rad moderných metód založených na kooperatívnej spolupráci subjektov potravinárskeho dodávateľského reťazca a to výrobcov, sprostredkovateľov a obchodníkov. Cieľom tejto spolupráce je zvýšenie konkurencieschopnosti a znižovanie celkových nákladov pri zdokonaľovaní starostlivosti o zákazníkov. Kategória EPC Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E13 00818-001, kópia plného textu Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2013: 1
článok
Počet záznamov: 1