Počet záznamov: 1  

Zmeny nákupného správania spotrebiteľov v segmente biopotravín spôsobené vplyvom pandémie Covid-19

  1. Názov Zmeny nákupného správania spotrebiteľov v segmente biopotravín spôsobené vplyvom pandémie Covid-19
    Súbežný názovChanges in Consumer Purchasing Behavior in the Organic Food Market Caused by the Impact of the Covid Pandemic
    Autorské údajeJana Gondárová, Emese Vargová, Malgorzata Agnieszka Jarossová
    Autor Gondárová Jana EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF
    Spoluautori Vargová Emese
    Jarossová Malgorzata Agnieszka EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF
    Zdrojový dokument Významné aspekty udržateľného rozvoja : zborník vedeckých statí. S. 21-29. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Jarossová Malgorzata Agnieszka ; Hlavatý Ivan ; Krzywonos Małgorzata ; Gubíniová Katarína. ISBN 978-80-225-5002-4
    PoznámkyVEGA 1/0398/22
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá koronavírus * potraviny * potravinárstvo * obchod elektronický * správanie spotrebiteľa * spotrebitelia
    AnotáciaV krízových obdobiach zohrávajú dôležitú úlohu privátne značky, t. j. produkty obchodných reťazcov so svojimi značkami. V dôsledku finančnej krízy sa ľudia snažia kupovať zdravú a kvalitnú stravu, avšak za nižšie a prijateľnejšie ceny, vďaka čomu sa privátne značky biopotravín v obchodných reťazcoch stávajú mimoriadne obľúbenými. Spotrebitelia sa zároveň kvôli obave z nákazy COVID-19 do výraznej miery presunuli z kamenných predajní do online priestoru, rozvoj ktorého podporila aj skutočnosť, že mnohé kamenné obchody boli svoje prevádzky (kvôli prijatým vládnym opatreniam) nútené zatvoriť. Hlavným cieľom článku je poukázať na zmeny a hlavné vývojové trendy na trhu s biopotravinami, ktoré sa prejavili od začiatku globálnej zdravotnej krízy spojenej s pandémiou COVID-19.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00058-004, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF346.3 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.