Počet záznamov: 1
Úroveň koncentrácie v obchode s potravinami SR po nástupe obchodných reťazcov
Názov Úroveň koncentrácie v obchode s potravinami SR po nástupe obchodných reťazcov Súbežný názov The level of concentration in the grocery store after the onset of SR chain stores Autorské údaje Jana Kissová, Stanislava Deáková Autor Kissová Jana EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM Spoluautori Deáková Stanislava EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM Zdrojový dokument Faktory prosperity podniků v lokálním a globálním prostředí : sborník z mezinárodní vědecké konference realizované z prostředků institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace – projekt IGA 2 (VŠE IP300040) : Praha, 26.10.2012. S. 132-137. - Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, 2012. ISBN 978-80-245-1893-0 Výstup z projektu VEGA 1/1174/12 Diagnostika podnikových procesov v kontexte manažmentu rizika a stanovenia hodnoty podniku
Poznámky VEGA 1/1174/12 Druh dokumentu rozpis článkov zo zborníkov Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Česká republika Systematika 339.1 - Obchod - všeobecné otázky. Trh Heslá obchod * potraviny * koncentrácia * indexy * reťazce obchodné * Slovensko Anotácia Vymedzenie pojmu koncentrácia a jej vývoj. Meranie koncentrácie v obchode s potravinami v SR. Meranie koncentrácie – koncentračný stupeň (CR). Meranie koncentrácie - Herfindahlov – Hirschmanov Index (HHI). Obidva zvolené ukazovatele - miera koncentrácie CR a HHI index potvrdili rastúci vplyv skúmaných obchodných reťazcov. Dosahované hodnoty v obidvoch metódach poukazujú na pomerne silnú koncentráciu týchto subjektov v obchode s potravinami v SR, pričom HHI index takmer v celom vývoji rastie a medziročný nárast je značný. Kategória EPC Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Odkazy (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E12 01089-005, originál dokumentu
článok
Počet záznamov: 1