Počet záznamov: 1  

Price Sensitivity Testing As a Blueprint for Basic Product Pricing

  1. Názov Price Sensitivity Testing As a Blueprint for Basic Product Pricing
    Preklad názvuTestovanie cenovej citlivosti ako návrh na stanovenie základných cien produktov
    Autorské údajeKatarína Remeňová, Mária Kmety Barteková
    Autor Remeňová Katarína EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM
    Spoluautori Kmety Barteková Mária EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM
    Zdrojový dokument European Forum of Entrepreneurship 2023 : "Business Environment in a Whirlwind of Turbulent Changes“ : Proceedings of the 16th International Scientific Conference, Prague, 2023. Pp. 246-251. - Praha : NEWTON College, 2023 ; European Forum of Entrepreneurship 2023 International Scientific Conference. ISBN 978-80-87325-68-1
    PoznámkyVEGA 1/0582/22
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá ceny * optimalizácia * víno * produkty * trh * spotrebitelia
    AnotáciaSo súčasným pokrokom v technológii je teraz možné zhromažďovať a ukladať obrovské množstvá zložitých údajov a informácií. To umožnilo, aby sa rozhodnutia o cenách stali presnejšie a aktuálne. Primárnym cieľom výskumu bolo určiť cenu, ktorú by boli spotrebitelia ochotní zaplatiť za nový potravinový výrobok na vysoko konkurenčnom trhu. Štúdia bola vykonaná v segmente spotrebiteľov vína pomocou van Westendorpského testu cenovej citlivosti, ktorý nám pomohol stanoviť prijateľné cenové rozpätie pre biele víno, konkrétne Veltlínske zelené, ktoré vstupuje na nový trh. Na vykonanie testu sme ako testovací produkt použili neznámu značku vína z inej krajiny Európskej únie (vinárstvo Hillinger z Rakúska). Bolo to urobené s cieľom zistiť cenovú citlivosť zákazníkov na nový produkt na slovenskom trhu
    Kategória EPCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00273-003, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené 199.9 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.