Počet záznamov: 1  

Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku

  1. Názov Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
    Preklad názvuGastro-tourism and its opportunities in Slovakia
    Autorské údajeMária Pachingerová
    Autor Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená
    Zdrojový dokument IBC. International business cooperation. Roč. 16, č. 1 (2005), s. 13-14. - Bratislava : INFORMEX, 2005. ISSN 1336-2828
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu
    Heslá turistika * jedlá * stravovanie spoločné * ruch cestovný * ruch cestovný domáci * ruch cestovný zahraničný * Slovensko
    AnotáciaPojem gastronómia. Gastronómia ako súčasť systému spoločného stravovania. Predmet gastronómie a jej prostriedky. Gastroturizmus ako forma cestovného ruchu, zameraná na spoznávanie gastronómie, či už národnej alebo miestnej, spojenej s konzumovaním národných a miestnych špecialít. Gastroturizmus aktívny, pasívny, resp. vnútorný. Na Slovensku sa otvárajú národné reštauraácie cudzej proveniencie, len pomaly sa presadzuje využívanie príležitostí na uplatnenie typickej národnej slovenskej gastronómie. Zaujímavá gastronómia sa dostáva na popredné miesto v rebríčku cieľov cestovania. Základné faktory vývinu tradičnej stravy na Slovensku. Typické slovenské jedlá. Informácie o základe našej národnej gastronómie. Charakter regionálnej gastronómie na Slovensku.
    Kategória EPCOdborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE05 01029-001, OBF - Archív EPC, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2005: 1-4

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.