Počet záznamov: 1
Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu
Názov Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu Autorské údaje Tatiana Mičudová Autor Mičudová Tatiana Zdrojový dokument Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 15, č. 4 (2020), s. 25-28. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2020. ISSN 1337-0197 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Krajina vydania Slovenská republika Heslá zamestnávatelia * zamestnanci * stravovanie zamestnancov * zákony * gastronómia * spoločnosť * sprostredkovatelia * koronavírus Anotácia Veľa zamestnávateľov na Slovensku umožnilo svojim zamestnancom počas korovankrízy COVID-19, pracovať z domu, formou tzv. home office. Zamestnávateľ má však povinnosť zabezpečovať týmto zamestnancom stravovanie, ak je ich pracovná zmena dlhšia ako štyri hodiny. Z §152 ods 3 Zákonníka práce vyplýva pre zamestnávateľa nielen povinnosť zabezpečovať stravovanie pre svojich zamestnancov, ale aj povinnosť prispievať na jedlo. Jednou z najčastejších foriem zabezpečenia stravovania svojim zamestnancom je poskytovanie stravných lístkov. Predajcovia gastrolístkov ponúkajú zamestnávateľom v tejto dobe namiesto gastrolístkov gastrokarty. Tieto spoločnosti zabezpečujú aj distribúciu týchto kariet priamo zamestnancom, cez svojich kuriérov. Zamestnávateľ dáva tejto spoločnosti pokyn na akú sumu treba zamestnancovi dobiť kredit. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Zväzky 2020: 1-12
článok
Počet záznamov: 1