Počet záznamov: 1
Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants
Názov Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants Preklad názvu Technická efektívnosť potravinárskeho a nápojového priemyslu a jej determinanty Autorské údaje Zdeňka Náglová, Marie Šimpachová Pechrová Autor Náglová Zdeňka Spoluautori Šimpachová Pechrová Marie Zdrojový dokument Agricultural Economics. Vol. 67, no. 10 (2021), s. 409-422. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021. ISSN 1805-9295 DOI 10.17221/93/2021-AGRICECON Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu angličtina Krajina vydania Česká republika Heslá priemysel potravinársky * nápoje alkoholické * nápoje nealkoholické * efektívnosť techniky * konkurencieschopnosť Anotácia Hodnotenie technickej efektívnosti (TE) potravinárskych a nápojových spoločností v Českej republike a hľadanie jej determinantov. Analýza založená na údajoch 597 firiem. Kľúčoví hráči na trhu a menej efektívne skupiny spracovateľov. Spoločnosti so zahraničnou majetkovou účasťou majú silnú pozíciu vďaka lepšej ekonomike, no výsledky ukázali, že ich efektivita je porovnateľná s výkonnosťou českých firiem. Výsledky potvrdzujúce, že veľkosť spoločnosti ovplyvňuje jej TE. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2021: 10
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu Plný text PDF 730.4 KB verejne dostupné článok
Počet záznamov: 1