Počet záznamov: 1  

Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants

  1. Názov Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants
    Preklad názvuTechnická efektívnosť potravinárskeho a nápojového priemyslu a jej determinanty
    Autorské údajeZdeňka Náglová, Marie Šimpachová Pechrová
    Autor Náglová Zdeňka
    Spoluautori Šimpachová Pechrová Marie
    Zdrojový dokument Agricultural Economics. Vol. 67, no. 10 (2021), s. 409-422. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021. ISSN 1805-9295
    DOI 10.17221/93/2021-AGRICECON
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá priemysel potravinársky * nápoje alkoholické * nápoje nealkoholické * efektívnosť techniky * konkurencieschopnosť
    AnotáciaHodnotenie technickej efektívnosti (TE) potravinárskych a nápojových spoločností v Českej republike a hľadanie jej determinantov. Analýza založená na údajoch 597 firiem. Kľúčoví hráči na trhu a menej efektívne skupiny spracovateľov. Spoločnosti so zahraničnou majetkovou účasťou majú silnú pozíciu vďaka lepšej ekonomike, no výsledky ukázali, že ich efektivita je porovnateľná s výkonnosťou českých firiem. Výsledky potvrdzujúce, že veľkosť spoločnosti ovplyvňuje jej TE.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2021: 10

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF730.4 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.