Počet záznamov: 1
Vývoj českého cukrovarnictví
Názov Vývoj českého cukrovarnictví Súbežný názov Development of Sugar Factories in Czech Republic Preklad názvu Vývoj českého cukrovarníctva Autorské údaje Antonín Věžník, Filip Jadlovský Autor Věžník Antonín Spoluautori Jadlovský Filip Zdrojový dokument Geografické informácie : časopis Katedry geografie a regionálneho rozvoja FPV UKF v Nitre. Roč. 25, č. 2 (2021), s. 88-108. - Nitra : Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, 2021. ISSN 1337-9453 DOI 10.17846/GI.2021.25.2.88-108 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu čeština, angličtina Krajina vydania Slovenská republika Heslá geografia hospodárska * priemysel cukrovarnícky * cukrovarníctvo * cukrovary * cukor * repa cukrová * výroba poľnohospodárska * vývoj štruktúry hospodárskej * Česko Anotácia Cukrovarníctvo má v Českej republike významnú históriu, a to tak z hľadiska pestovania cukrovej repy, ako aj výroby cukru. Tento fenomén pretrváva v ČR už viac ako 200 rokov a počas tohto dlhého obdobia prešiel niekoľkými etapami, ktoré mali pozitívny aj negatívny vplyv na historický vývoj českého cukrovarníctva. Cieľom článku je analyzovať české cukrovarníctvo z geografického hľadiska, najmä z hľadiska historického vývoja počtu cukrovarov, ale aj súčasného stavu českého cukrovarníctva. Zhodnotený je aj vplyv spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie na výrobu cukru v ČR a načrtnuté sú možnosti ďalšieho rozvoja tohto odvetvia v ČR. Historický vývoj českého cukrovarníctva je charakterizovaný najmä z hľadiska počtu cukrovarov, ktoré sú uvedené v tabuľkách a grafoch. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2021: 2
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu Plný text PDF 1 MB verejne dostupné článok
Počet záznamov: 1