Počet záznamov: 1  

Vývoj českého cukrovarnictví

  1. Názov Vývoj českého cukrovarnictví
    Súbežný názovDevelopment of Sugar Factories in Czech Republic
    Preklad názvuVývoj českého cukrovarníctva
    Autorské údajeAntonín Věžník, Filip Jadlovský
    Autor Věžník Antonín
    Spoluautori Jadlovský Filip
    Zdrojový dokument Geografické informácie : časopis Katedry geografie a regionálneho rozvoja FPV UKF v Nitre. Roč. 25, č. 2 (2021), s. 88-108. - Nitra : Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, 2021. ISSN 1337-9453
    DOI 10.17846/GI.2021.25.2.88-108
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentučeština, angličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá geografia hospodárska * priemysel cukrovarnícky * cukrovarníctvo * cukrovary * cukor * repa cukrová * výroba poľnohospodárska * vývoj štruktúry hospodárskej * Česko
    AnotáciaCukrovarníctvo má v Českej republike významnú históriu, a to tak z hľadiska pestovania cukrovej repy, ako aj výroby cukru. Tento fenomén pretrváva v ČR už viac ako 200 rokov a počas tohto dlhého obdobia prešiel niekoľkými etapami, ktoré mali pozitívny aj negatívny vplyv na historický vývoj českého cukrovarníctva. Cieľom článku je analyzovať české cukrovarníctvo z geografického hľadiska, najmä z hľadiska historického vývoja počtu cukrovarov, ale aj súčasného stavu českého cukrovarníctva. Zhodnotený je aj vplyv spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie na výrobu cukru v ČR a načrtnuté sú možnosti ďalšieho rozvoja tohto odvetvia v ČR. Historický vývoj českého cukrovarníctva je charakterizovaný najmä z hľadiska počtu cukrovarov, ktoré sú uvedené v tabuľkách a grafoch.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2021: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF1 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.