Počet záznamov: 1  

Support for the Food Industry in the Slovak Republic

  1. Názov Support for the Food Industry in the Slovak Republic
    Preklad názvuPodpora potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike
    Autorské údajeKornélia Lovciová
    Autor Lovciová Kornélia EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Zdrojový dokumentInternational Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice : Conference Proceedings. Pp. 96-104. - Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022 ; International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice International Scientific Conference. ISBN 978-80-552-2507-4
    DOI https://doi.org/10.15414/isd2022.s1.10
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá priemysel potravinársky * sebestačnosť potravinová * rozvoj trvalo udržateľný * udržateľnosť * investovanie * výkazníctvo účtovné * podpora štátna * Slovensko * dohody medzinárodné * Európska únia
    AnotáciaPotravinársky priemysel zohráva dôležitú úlohu v hospodárskej politike a jeho rozvoj závisí od produktivity poľnohospodárstva. Poľnohospodárska produktivita sa v budúcnosti môže stať kľúčovou otázkou, pretože je potrebné nielen vyrábať viac, ale aj vyrábať udržateľným spôsobom. Možnosti účasti potravinárskych podnikov vo výzvach a podporných programoch schválených vládou Slovenskej republiky v aktuálnych strategických plánoch, ako aj poskytovanie dotácií na zelené investície do inovácií v potravinárskych podnikoch a zverejňovanie nefinančných informácií o úsilí budovať potravinársky priemysel v SR v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja stanovených vo výročnej správe v súlade so zákonom o účtovníctve, pretože potravinársky priemysel si v súčasnosti vyžaduje zmeny smerujúce k modernizácii, inovácii a transformácii výroby s efektívnejším využívaním zdrojov s cieľom zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľstvo v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE22 00561-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF1 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.