- Emerging Trends in Food Consumer Behavior in Romania: A PLS-SEM Appro…
Počet záznamov: 1  

Emerging Trends in Food Consumer Behavior in Romania: A PLS-SEM Approach

  1. Názov Emerging Trends in Food Consumer Behavior in Romania: A PLS-SEM Approach
    Preklad názvuNové trendy v správaní spotrebiteľov potravín v Rumunsku: prístup PLS-SEM
    Autorské údajeSimona-Beatrice Manolache, Daniela Nechita, Cristina Gabriela Zamfirescu ...[et al.]
    Autor Manolache Simona-Beatrice
    Spoluautori Nechita Daniela
    Zamfirescu Cristina
    Zdrojový dokument E+M. Ekonomie a management : [vědecký časopis]. Roč. 28, č. 2 (2025), s. 229-241. - Liberec : Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci, 2025. ISSN 1212-3609
    DOI 10.15240/tul/001/2025-2-014
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá správanie spotrebiteľa * potraviny * výrobky ekologické * štýl životný * rozhodovanie nákupné * metóda štvorcov najmenších
    AnotáciaNajnovšie trendy v správaní spotrebiteľov potravín v Rumunsku s dôrazom na determinanty ekonomického rozhodovania. Na tento účel boli údaje zozbierané prostredníctvom dotazníka a spracované pomocou modelovania štrukturálnych rovníc metódou parciálnych najmenších štvorcov (PLS-SEM), ktoré odhalili úlohu kľúčových faktorov formujúcich správanie spotrebiteľov. Štúdia identifikovala dve hlavné kategórie ovplyvňujúcich faktorov spotreby potravín na trhu: určujúce faktory a citlivé faktory. Tieto faktory prispievajú k rozvoju správania zameraného na šetrenie, zodpovednú spotrebu a zdravý životný štýl.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2025: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF669.9 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.