Počet záznamov: 1
Analýza príčin kritického stavu agrosektora
Názov Analýza príčin kritického stavu agrosektora Súbežný názov Analysis of the cause of the critical state of the agricultural sector Autorské údaje Ingrid Potisková Autor Potisková Ingrid EUBOBFKIO - Katedra informatiky obchodných firiem OBF - zrušená Zdrojový dokument Nové technológie a postupy vo vzdelávaní, podnikaní a obchode : zborník vedeckých statí. S. 139-145 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2016 / Červenka Peter ; Hlavatý Ivan ; Kásl Daniel ; Hečko Ivan. ISBN 978-80-225-4298-2 Výstup z projektu VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku
Poznámky VEGA 1/0635/14 Druh dokumentu rozpis článkov zo zborníkov Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 338.43 - Poľnohospodárstvo ako hospodárske odvetvie Heslá sektory hospodárske * poľnohospodárstvo * bezpečnosť potravinová * sebestačnosť * úpadok hospodársky Anotácia Potravinová bezpečnosť ako základné ľudské právo. Ide o schopnosť krajiny zabezpečiť domáci trh s potravinami domáceho pôvodu. Miera potravinovej sebestačnosti je jedným z najdôležitejších ukazovateľov, v ktorom sa odráža celková ekonomika a spoločenská úroveň krajiny. Príspevok dokumentuje, kde a kedy sa stalo, že zo sebestačného agrosektora na Slovensku sa stalo odvetvie národného hospodárstva nachádzajúce sa v kritickom stave. Kategória EPC Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Odkazy (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E16 01043-021, originál dokumentu
článok
Počet záznamov: 1