Počet záznamov: 1
Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel
Názov Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel Súbežný názov Innovation Potential of Enterprises in the Slovak Republic in Relation to the Food Industry Autorské údaje Alexandra Biela Autor Biela Alexandra EUBFPMKML - Katedra manažmentu výroby a logistiky FPM Zdrojový dokument Ekonomika, financie a manažment podniku XVI. : zborník vedeckých statí pri príležitosti Týždňa vedy a techniky. S. 57-66. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Markovič Peter ; Tóth Miroslav ; Grznár Miroslav ; Szabo Ľuboslav. ISBN 978-80-225-4992-9 Poznámky I-22-111-00 Druh dokumentu rozpis článkov zo zborníkov Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Heslá priemysel potravinársky * inovácia * výroba * technológie nové * podnik výrobný * Slovensko Anotácia Príspevok je zameraný na teoretickú analýzu inovácií ako konceptu, ako aj kategorizáciu jednotlivých typov technologických a netechnologických inovácií a inovačných aktivít v podnikoch. Zameriava sa na definovanie rozdielu medzi inováciou a invenciou a tiež na faktory, ktoré ovplyvňujú implementáciu inovácií v podniku. Hlavným cieľom príspevku je prostredníctvom teoretickej analýzy zovšeobecniť poznatky súvisiace s inováciami v podnikoch s dôrazom na jednotlivé typy inovácií, ktoré determinujú inovačný potenciál podnikov. Výsledkom príspevku je komparatívna analýza inovačných aktivít výrobných podnikov pôsobiacich na území Slovenskej republiky v potravinárskom priemysle. Na základe vykonaného výskumu môžeme konštatovať, že inovačný potenciál firiem pôsobiacich na území SR v potravinárskom priemysle má stúpajúcu tendenciu. Väčšina inovačných aktivít má technologický charakter, vo forme pozitívnych zmien produktov a výrobných procesov. Kategória EPC Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Odkazy (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E22 00599-006, kópia plného textu
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu Plný text PDF 908.4 KB z IP adresy SEK po prihlásení článok
Počet záznamov: 1