Počet záznamov: 1  

Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies

  1. Názov Working Capital Management in the Food and Beverage Industry: Evidence From Listed European Companies
    Preklad názvuRiadenie pracovného kapitálu v potravinárskom a nápojovom priemysle: dôkazy od kótovaných európskych spoločností
    Autorské údajeÖzkaya Hakan, Şebnem Yaşar
    Autor Hakan Özkaya
    Spoluautori Yaşar Şebnem
    Zdrojový dokument Agricultural Economics. Vol. 69, no. 2 (2023), pp. 78-88. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2023. ISSN 1805-9295
    DOI 10.17221/383/2022-AGRICECON
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá kapitál pracovný * priemysel potravinársky * spoločnosti * kótovanie * zisk * likvidita * hotovosť * riadenie finančné
    AnotáciaOptimalizácia obežných aktív a zdrojov ich financovania je pre firmy veľmi dôležitá pre udržanie ich existencie s najvyššou mierou ziskovosti. Empirické dôkazy z potravinárskeho a nápojového priemyslu o účinkoch riadenia pracovného kapitálu (WCM - Working Capital Management) na ziskovosť sú však vzácne a zmiešané. Cieľom tejto štúdie je pochopiť, ako rôzne zložky WCM ovplyvňujú ziskovosť kótovaných európskych spoločností v oblasti potravín a nápojov (F&B). Na tento účel bola použitá metodológia statických panelových údajov na testovanie vzťahu medzi ziskovosťou a WCM meraným cyklom konverzie hotovosti a jeho komponentmi. Výsledky naznačujú negatívny vzťah medzi ziskovosťou a cyklom konverzie hotovosti.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2023: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF149.4 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.