Počet záznamov: 1
Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu
Názov Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu Autorské údaje Jaroslava Marušková Autor Marušková Jaroslava Zdrojový dokument Ekonomická revue cestovného ruchu : vedecký časopis Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Roč. 40, č. 4 (2007), s. 243-247. - Banská Bystrica : Ekonomická fakulta UMB, 2007. ISSN 0139-8660 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu Heslá ruch cestovný domáci * ruch cestovný aktívny * služby * ponuka * gastronómia * kultúra * národ * regióny * propagácia * Slovensko Anotácia Gastronómia ako neoddeliteľná súčasť kultúrneho dedičstva národa. Význam regionálnej gastronómie pri tvorbe produktu cestovného ruchu. Medzinárodné hnutie slow food zamerané proti degradujúcim účinkom rýchleho stravovania typu fast food. Vznik tzv. archy chutí, ktorej úlohou je spísať a zachovať tradičné jedlá a potraviny, ktorým hrozí zánik. Národná gastronomická ponuka ako súčasť motivačného cestovného ruchu. Nevyhnutnosť venovať pozornosť slovenskej gastronómii v medzinárodnej propagácii. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2007: 1-4
článok
Počet záznamov: 1