Počet záznamov: 1  

Riadenie výrobného programu v čase poklesu trhových cien

  1. SYS0123874
    LBL
      
    00000naa--22^^^^^---450-
    005
      
    20231103072448.4
    100
      
    $a 20110103a2010łłłłm--y0sloc0103----ba
    101
    0-
    $a slo
    102
      
    $a SK
    200
    1-
    $a Riadenie výrobného programu v čase poklesu trhových cien $f Ján Marušin
    330
      
    $a Výrobné podniky preferujú v sortimentnej politike tie výrobky, ktoré sa vyšším podielom podieľajú na úhrade režijných nákladov a na tvorbe zisku. V konkurenčných podmienkach im ide najmä o to, aby sa prispôsobili trhu z hľadiska ceny a objemu odbytu pri udržaní pracovných miest a dosahovaní zisku. Preto vedenie podniku v čase ústupu konjuktúry a s tým súvisiacim poklesom trhových cien musí identifikovať kľúčové výrobky sortimentu a svoju trhovú pozíciu. Podnik sa môže rozhodovať o výrobe na základe jednostupňového krycieho príspevku alebo na základe viacstupňových krycích príspevkov. Aby sa zabránilo stratám, je potrebné určiť dolnú cenovú hranicu výrobku.
    463
    -1
    $1 001 eu_un_cat*0181794 $1 011 $a 1337-7574 $1 200 1 $a Finančný manažment a controlling v praxi $v Č. 12 (2010), s. 686-691 $1 210 $a Bratislava $c Iura Edition $d 2010
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0007109 $a výroba
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0007162 $a výrobky
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0003562 $a náklady
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0002635 $a kalkulácia nákladov
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0001424 $a ceny trhové
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0007501 $a zisk
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0005121 $a programy výrobné
    675
      
    $a 658.5 $v 1. stred. $z slo $T . $3 eu_un_auth*h0000338 $x Organizácia výroby. Plánovanie výroby. Konštrukcia. Kontrola výroby
    700
    -1
    $3 eu_un_auth*p0049102 $a Marušin $b Ján $4 070
    801
    -0
    $a SK $b BA004 $c 20110103 $g AACR2
Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.