Počet záznamov: 1  

Vplyv zahraničného kapitálu na ekonomickú efektívnosť podnikov potravinárskeho priemyslu

  1. SYS0227625
    LBL
      
    00000nla--22^^^^^---450-
    005
      
    20240417075111.7
    100
      
    $a 20170228d2016łłłłm--y0sloc0103----ba
    101
    0-
    $a slo $d eng $d slo
    102
      
    $a SK
    200
    1-
    $a Vplyv zahraničného kapitálu na ekonomickú efektívnosť podnikov potravinárskeho priemyslu $d Foreign capital influence on economic efficiency of food industry enterprises $f Svetlana Belešová
    330
      
    $a Hodnotenie ekonomickej efektívnosti podnikov potravinárskeho priemyslu na základe ukazovateľa zahraničný kapitál. Rozhodujúci dôraz bol položený na hypotéze, že v rámci ekonomickej efektívnosti skupín podnikov so zahraničným kapitálom a bez zahraničného kapitálu budú efektívnejšie podniky so zahraničným kapitálom. Táto hypotéza sa pri výpočtoch za rok 2014 nepotvrdila, nakoľko aj niektoré skupiny potravinárskych podnikov bez zahraničného kapitálu dosiahli porovnateľné, resp. lepšie výsledky v porovnaní so skupinami podnikov so zahraničným kapitálom. Ide len o predbežné zistenie.
    463
    -1
    $1 001 eu_un_cat*0227602 $1 011 $a 1338-6336 $1 200 1 $a Ekonomika poľnohospodárstva $b elektronický zdroj $d Economics of agriculture $v Roč. 16, č. 4 (2016), s. 45-60 online $1 210 $a Bratislava $c Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva $d 2016
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*0041174 $a priemysel potravinársky
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0004571 $a potravinárstvo
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0002696 $a kapitál zahraničný
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0001925 $a efektívnosť ekonomická
    675
      
    $a 663/664 $v 1. stred. $z slo $T . $3 eu_un_auth*h0000356 $x Potravinárstvo
    700
    -1
    $3 eu_un_auth*p0020774 $a Belešová $b Svetlana $4 070
    801
    -0
    $a SK $b BA004 $c 20170228 $g AACR2
Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.