Počet záznamov: 1  

Hlavné riziká a trendy z pohľadu stability slovenského bankového sektora

  1. SYS0246075
    LBL
      
    00000naa--22^^^^^---450-
    005
      
    20221104110718.3
    100
      
    $a 20180627a2018łłłłm--y0sloc0103----ba
    101
    0-
    $a slo $d eng
    102
      
    $a SK
    200
    1-
    $a Hlavné riziká a trendy z pohľadu stability slovenského bankového sektora $f Jozef Kalman
    330
      
    $a Priaznivé ekonomické prostredie vplývalo na finančnú stabilitu slovenského finančného sektora skôr pozitívne. Takýto vývoj však so sebou nesie riziká, pokiaľ ide o jeho dlhodobú udržateľnosť. Z hľadiska externých vplyvov na finančnú stabilitu sa tak stále významnejšími stávajú riziká na finančných trhoch, a to predovšetkým riziko spojené s možným nadhodnotením aktív. V domácom prostredí je najvýznamnejším trendom a zároveň rizikom nadmerný rast úverov domácnostiam a s tým spojený výrazný rast zadlženosti domácností. Národná banka Slovenska reagovala na túto situácia sprísnením pravidiel poskytovania úverov domácnostiam. Rýchly rast úverov stál aj za zvýšením rizika likvidity.
    463
    -1
    $1 001 eu_un_cat*0246063 $1 011 $a 1335-0900 $1 200 1 $a BIATEC $e odborný bankový časopis $v Roč. 26, č. 3 (Jún 2018), s. 14-19 $1 210 $a Bratislava $c Národná banka Slovenska $d 2018
    541
    1-
    $a Principal Risks and Trends in Regard to the Stability of the Slovak Banking Sector
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*0006972 $a stabilita finančná
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0001202 $a banky
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0005446 $a riziko bankové
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*0037794 $a trh akciový
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0006608 $a trh finančný
    610
    1-
    $9 eu_un_auth*h0005148 $a prostredie ekonomické
    700
    -1
    $3 eu_un_auth*0057238 $a Kalman $b Jozef $4 070
    801
    -0
    $a SK $b BA004 $c 20180627 $g AACR2
    T85
      
    $x existuji fulltexy
Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.