Vytlačiť
1. Zahraničný kapitál vo vybraných odboroch potravinárskeho priemyslu SR
Názov | Zahraničný kapitál vo vybraných odboroch potravinárskeho priemyslu SR |
---|---|
Preklad názvu | Foreign capital in selected branches of the Slovak food industry |
Autorské údaje | Mária Gubová, Dagmar Matošková |
Autor | Gubová Mária |
Spoluautori | Matošková Dagmar |
Zdrojový dokument | Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 6, č. 3 (2006), s. 31-41. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2006. ISSN 1335-6186 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potravinárstvo * odbory výrobné * priemysel pivovarnícky * nápoje nealkoholické * priemysel cukrovarnícky * priemysel liehovarnícky * priemysel mliekarský * kapitál zahraničný * reštrukturalizácia |
Anotácia | Vstup zahraničného kapitálu do potravinárskeho priemyslu ako celku a vybraných potravinárskych odborov - mliekarenstvo, pivovarníctvo a sladovníctvo, cukrovarníctvo, výroba nealkoholických nápojov, škrobárenstvo a liehovarníctvo. Stručné vymedzenie doterajšieho priebehu transformácie potravinárskeho priemyslu. Analýza dosahovaných výsledkov potravinárstva spolu a uvedených výrobných odborov, vrátane využívania výrobných kapacít. Zahraničný kapitál významne ovplyvnil proces reštrukturalizácie výrobných odborov potravinárskeho priemyslu, najväčší objem zahraničného kapitálu posilnil pivovarnícko-sladovnícky priemysel a výrobu nealkoholických nápojov. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2006: 1-4 |