Vytlačiť
1. Konkurencieschopnosť potravinárskeho priemyslu SR v súčasnom podnikateľskom prostredí
Názov | Konkurencieschopnosť potravinárskeho priemyslu SR v súčasnom podnikateľskom prostredí |
---|---|
Autorské údaje | Alena Tršťanská |
Autor | Tršťanská Alena EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM |
Zdrojový dokument | Podnikanie a konkurencieschopnosť firiem : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie : 15.5.-16.5.2008 Podhájska. S. 370-373. - Bratislava : Katedra podnikovohospodárska FPM EU, 2008. ISBN 978-80-225-2552-7 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potravinárstvo * potraviny * mäso * priemysel mliekarský * potraviny mrazené * konkurencieschopnosť * trh * bilancia obchodná * vývoz |
Anotácia | Problémy potravinárskeho priemyslu v SR: kapacitná predimenzovanosť sektora, nízka konkurencieschopnosť na zahraničnom i domácom trhu, technologické zaostávanie a ďalšie. Negatívna obchodná bilancia. Zvýšenie exportu ako základný predpoklad zvýšenia prosperity potravinárskeho priemyslu v SR. Adaptácia poľnohospodárstva na nové podmienky po vstupe do Európskej únie. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E08 00774-033, FPM - Archív EPC, originál dokumentu |