Vytlačiť
1. Odborné inštitucionalizované vzdelávanie v oblasti bezpečnosti potravín a výživy v SR v ostatných rokoch
Názov | Odborné inštitucionalizované vzdelávanie v oblasti bezpečnosti potravín a výživy v SR v ostatných rokoch |
---|---|
Autorské údaje | Eleonóra Černáková |
Autor | Černáková Eleonóra |
Zdrojový dokument | International scientific days 2014 : improving performance of agriculture and the economy : challenges for management and policy : proceedings of reviewed articles of [13th] international scientific conference : may 21 -23, 2014, High Tatras, Slovak Republic. S. 23-32 CD-ROM. - Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra, 2014 / Zentková Iveta ; Improving performance of agriculture and the economy : challenges for management and policy International scientific conference. ISBN 978-80-552-1187-9 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 37 - Výchova. Vzdelávanie. Vyučovanie |
Heslá | bezpečnosť potravinová * výživa * kvalita života * vzdelávanie * vzdelanie odborné * predmety učebné |
Anotácia | Členstvo SR v EÚ a jej inštitúciách určujú aj zmeny napredovania a orientácie ďalšieho rozvoja odborného vzdelávania a výchovy. Je potrebné zosúladiť národnú klasifikáciu odborov vzdelávania s medzinárodnou klasifikáciu odborov vzdelávania, zdokonaliť a zefektívniť experimentálne overovanie novozavádzaných študijných odborov, vytvoriť systém zavádzania širokoprofilových odborov pre príslušné pozície trhu práce, tiež orientovať odborné vzdelávanie vo vzťahu k hospodárskej politike, politike zamestnanosti regionálnej rozvojovej politike. Stručný prehľad o školskom vzdelávaní v oblasti bezpečnosti potravín a výživy na Slovensku. |
Báza dát | ČLÁNKY |