Vytlačiť
1. Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains
Názov | Public Atitudes to GM Foods. The Balancing of Risks and Gains |
---|---|
Preklad názvu | Verejný postoj ku GM potravinám. Vyvažovanie rizík a ziskov |
Autorské údaje | John Hudson, Anetta Čaplánová, Marcel Novák |
Autor | Hudson John |
Spoluautori | Čaplánová Anetta EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH |
Novák Marcel EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH | |
Zdrojový dokument | Appetite. Vol. 92 (2015), pp. 303-313 online. - London : Elsevier Applied Science. ISSN 1095-8304 |
Poznámky | Registrovaný: Scopus |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | angličtina |
Krajina vydania | Veľká Británia |
Systematika | 316.6 - Sociálne správanie. Psychologická sociológia. Sociálna psychológia |
Heslá | potraviny modifikované geneticky * modernizácia technológie * inžinierstvo génové * rozvoj vedeckotechnický * mienka verejná |
Anotácia | Faktory tvorby názoru verejnosti na geneticky modifikované potraviny. Sociánoekonomické faktory, vnímanie prirodzenosti produktu a vplyvu na životné prostredie a uprednostnenie cisgenézy pred transgenézou. Modelovanie postoja verejnosti k GM potravinám. Vedomosti, vedecké pozadie, vzdelanie rodičov a náboženstvo ako hlavné faktory pri tvorbe povedomia o GM potravinách. |
Kategória EPC | Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch |
Registrované v | WOS |
Registrované v | SCOPUS |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E15 01143-001, kópia plného textu |