Vytlačiť
1. Adequancy of the Amount of Own Resources of Food Accounting Entities in 2018 in Slovakia
Názov | Adequancy of the Amount of Own Resources of Food Accounting Entities in 2018 in Slovakia | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Adekvátnosť výšky vlastných zdrojov v potravinárskych podnikoch v roku 2018 na Slovensku | ||||||||
Autorské údaje | Katarína Tasáryová, Renáta Pakšiová | ||||||||
Autor | Tasáryová Katarína EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI | ||||||||
Spoluautori | Pakšiová Renáta EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI | ||||||||
Zdrojový dokument | ITEMA 2019: Recent Advances in Information Technology, Tourism, Economics, Management and Agriculture : Conference Proceedings of Third International Scientific Conference, October 24, 2019, Bratislava, Slovakia. S. 85-92. - Belgrade : Association of Economists and Managers of the Balkans, 2019 / Bevanda Vuk ; ITEMA 2019: Recent Advances in Information Technology, Tourism, Economics, Management and Agriculture International Scientific Conference. ISBN 978-86-80194-23-3 | ||||||||
DOI | 10.31410/ITEMA.2019.85 | ||||||||
Poznámky | APVV-16-0602 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Srbsko | ||||||||
Heslá | majetok * majetok dlhodobý * kapitál * záväzky * financovanie * potravinárstvo | ||||||||
Anotácia | Primeranosť výšky vlastných zdrojov potravinárskeho podniku v roku 2018 na Slovensku na základe ukazovateľov finančnej analýzy. Primeraná štruktúru zdrojov aktív, aby sa eliminovali riziká v podnikaní spoločností. Riziká spojené so zníženou solventnosťou v dôsledku vysokej zadlženosti, teda vysokej hodnoty zahraničných aktív a nízkej likvidity aktív. Vytvorenie primeranej úrovne vlastných zdrojov majetku v spoločnosti ako kľúčová úloha manažmentu. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E20 00366-001, kópia plného textu | ||||||||
|