Vytlačiť
1. Sustability of Food Safety Management in Slovakia
Názov | Sustability of Food Safety Management in Slovakia | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Udržateľnosť riadenia bezpečnosti potravín na Slovensku | ||||||||
Autorské údaje | Martin Matušovič | ||||||||
Autor | Matušovič Martin EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM | ||||||||
Zdrojový dokument | Comenius Management Review : [International Scientific Journal]. Vol. 14, no. 2 (2020), pp. 4-9 online. - Bratislava : Faculty of Management Comenius University. ISSN 2585-8769 | ||||||||
Výstup z projektu | VEGA 1/0708/20 Sociálno-ekonomické determinanty trvalo udržateľnej spotreby a výroby z hľadiska vplyvu na výkonnosť a konkurencieschopnosť podnikov | ||||||||
Poznámky | VEGA 1/0708/20 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | bezpečnosť potravinová * komplex poľnohospodársko-potravinársky * priemysel potravinársky * spotreba potravín * sebestačnosť potravinová * ukazovatele ekonomické * Slovensko | ||||||||
Anotácia | Udržateľnosť potravinovej bezpečnosti na Slovensku a jej súvislosti s dôsledkami nevhodného životného štýlu, nedostatku solidarity a nevhodne nastavených politík. Návrh procesov pokrývajúce potravinovú bezpečnosť. Údaje o výskume definovaných procesov bezpečnosti potravín v období 2009 – 2020 a vývoj názorov respondentov na jednotlivé procesy. Identifikovanie krátkej fázy poklesu, fázy stability a v posledných rokoch fázy výrazného rastu v časových radoch. Korelačná analýza naznačujúca certifikáciu ako prioritný proces. Definovanie vybraných ukazovateľov efektívne použiteľných na riadenie a meranie bezpečnosti potravín. Korelácia väzieb medzi vybranými ukazovateľmi a potravinovou bezpečnosťou. | ||||||||
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E20 00716-001, online | ||||||||
|