Vytlačiť
1. Úvod do problematiky centier zdieľaných služieb
Názov | Úvod do problematiky centier zdieľaných služieb | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Introduction to the Issue of Shared Service Centres | ||||||||
Autorské údaje | Dagmar Grachová | ||||||||
Autor | Grachová Dagmar EUBOBFKMO - Katedra medzinárodného obchodu OBF | ||||||||
Zdrojový dokument | MERKÚR 2021 : Proceedings of the International Scientific Conference for PhD. Students and Young Scientists. Pp. 41-49 online. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2021 / Hlavatý Ivan ; Benešová Dana ; Červenka Peter ; Čukanová Miroslava ; MERKÚR 2021 International Scientific Conference for PhD. Students and Young Scientists. ISBN 978-80-225-4909-7 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | ekonomika zdieľaná * služby zdieľané * služby administratívne * služby účtovnícke * služby technické * služby obchodné * služby zákaznícke * služby pre podniky * investície zahraničné * Slovensko * SVE | ||||||||
Anotácia | Zdieľané služby a centrá zdieľaných služieb (Shared Service Centres, SSCs), ich definovanie od viacerých autorov a demonštrovanie na konkrétnom príklade prostredníctvom prípadovej štúdie. Charakterizácia SSCs pôsobiacich na Slovensku, s definovaním ich základných znakov na základe využitia matematicko-štatistickej metódy a interpretáciou údajov prostredníctvom grafov. Podiel zahraničných regiónov na SSCs v SR. Zahraniční investori vo forme SSC prítomní na Slovensku a oblasti ich pôsobenia: účtovníctvo a financie, IT sektor, ostatné obchodné služby, predaj a marketing, zákaznícke služby, obstarávanie, vývoj informačno-komunikačných technológií a služby v oblasti ľudských zdrojov, s priblížením firiem ako AT&T, DELL, IBM a COVESTRO. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E21 00835-005, kópia plného textu | ||||||||
|