Vytlačiť
1. Determinants of Success in the Management of Foundry Enterprises in the Era of the COVID-19 Pandemic
Názov | Determinants of Success in the Management of Foundry Enterprises in the Era of the COVID-19 Pandemic | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Determinanty úspechu v riadení zlevárenských podnikov v ére pandémie COVID-19 | ||||||||
Autorské údaje | Karolina Czerwińska, Andrzej Pacana | ||||||||
Autor | Czerwińska Karolina | ||||||||
Spoluautori | Pacana Andrzej | ||||||||
Zdrojový dokument | „Dosahovanie cieľov Agendy 2030 udržateľného rozvoja pod vplyvom celosvetovej pandémie COVID-19 KEGA č. 035EU-4/2022“ : zborník recenzovaných príspevkov z medzinárodného vedeckého workshopu, 9. november 2022. S. 12-18. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Dugas Jaroslav ; Mesároš Peter ; Kršák Branislav ; „Dosahovanie cieľov Agendy 2030 udržateľného rozvoja pod vplyvom celosvetovej pandémie COVID-19 KEGA č. 035EU 4/2022“ Medzinárodný vedecký workshop. ISBN 978-80-225-5015-4 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | priemysel ťažký * hutníctvo * zlievarne * pandémia * koronakríza * udržateľnosť * riadenie kvality * ukazovatele kvalitatívne * Poľsko | ||||||||
Anotácia | Cieľom štúdie je identifikovať a typizovať kľúčové determinanty úspechu zlievarenských spoločností, ktoré čelia novým ekonomickým a sociálnym podmienkam formovanými globálnou pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Výskum bol založený na metodologickej triangulácii, vďaka ktorej boli zozbierané údaje spoľahlivejšie tým, že zahŕňali viac zdrojov a znižovali chybu merania. Hlavnými metódami použitými vo výskume boli: dotazníkový prieskum, osobné rozhovory, viaceré prípadové štúdie a obsahová analýza, na základe vzorky 20 zlievarenských spoločností v Poľsku. Výskum umožnil kategorizovať determinanty úspechu vyskytujúce sa počas pandémie do týchto kategórií: udržateľnosť, zdroje, flexibilita, produkty, prostredie, stratégia riadenia a vzťahy so zákazníkmi. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
|