Vytlačiť
1. Research on the Promotion Effect and Mechanisms of Digital Empowerment of Food Enterprises
| Názov | Research on the Promotion Effect and Mechanisms of Digital Empowerment of Food Enterprises |
|---|---|
| Preklad názvu | Výskum propagačného efektu a mechanizmov digitálneho posilnenia potravinárskych podnikov |
| Autorské údaje | Penglong Li, Xuan Ye |
| Autor | Li Penglong |
| Spoluautori | Ye Xuan |
| Zdrojový dokument | Agricultural Economics : An international open access peer-reviewed journal published by the Czech Academy of Agricultural Sciences and financed by the Ministry of Agriculture of the Czech Republic. Vol. 70, no. 2 (2024), pp. 60-72. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2024. ISSN 0139-570X |
| DOI | 10.17221/271/2023-AGRICECON |
| Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
| Jazyk dokumentu | angličtina |
| Krajina vydania | Česká republika |
| Heslá | podnik agropotravinársky * Čína * potravinárstvo * digitalizácia * podnik |
| Anotácia | Na základe panelových údajov od roku 2010 do roku 2020 151 podnikov z oblasti potravín v Číne kótovaných na burze A, tento výskum používa model s pevným efektom na analýzu vplyvu digitálnej transformácie na celkovú produktivitu faktorov (TFP) v podnikoch súvisiacich s potravinami. Naše zistenia ukázali, že digitálna transformácia má pozitívny a významný katalytický účinok na zlepšenie TFP v podnikoch súvisiacich s potravinami. Test mechanizmu odhalil, že účinky digitálnej transformácie na úsporu nákladov a zvýšenie inovačnej kapacity prispeli k podpore zlepšovania TFP v týchto podnikoch. Naša analýza heterogenity navyše naznačila, že digitálna transformácia je účinnejšia pri zvyšovaní TFP v štátnych podnikoch (SOE) v potravinárskom priemysle, čo naznačuje, že SOE hrajú reprezentatívnu úlohu pri podpore pokročilej produktivity v rozvoji poľnohospodárstva. |
| Báza dát | ČLÁNKY |
| Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
| Čísla | 2024: 2 |