Vytlačiť
1. Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu
Názov | Regionálna gastronómia ako súčasť produktu cestovného ruchu |
---|---|
Autorské údaje | Jaroslava Marušková |
Autor | Marušková Jaroslava |
Zdrojový dokument | Ekonomická revue cestovného ruchu : vedecký časopis Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Roč. 40, č. 4 (2007), s. 243-247. - Banská Bystrica : Ekonomická fakulta UMB, 2007. ISSN 0139-8660 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu |
Heslá | ruch cestovný domáci * ruch cestovný aktívny * služby * ponuka * gastronómia * kultúra * národ * regióny * propagácia * Slovensko |
Anotácia | Gastronómia ako neoddeliteľná súčasť kultúrneho dedičstva národa. Význam regionálnej gastronómie pri tvorbe produktu cestovného ruchu. Medzinárodné hnutie slow food zamerané proti degradujúcim účinkom rýchleho stravovania typu fast food. Vznik tzv. archy chutí, ktorej úlohou je spísať a zachovať tradičné jedlá a potraviny, ktorým hrozí zánik. Národná gastronomická ponuka ako súčasť motivačného cestovného ruchu. Nevyhnutnosť venovať pozornosť slovenskej gastronómii v medzinárodnej propagácii. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2007: 1-4 |