Vytlačiť
1. Etimologičeskije charakteristiki zaimstvovanij v gastronomičeskom diskurse
Názov | Etimologičeskije charakteristiki zaimstvovanij v gastronomičeskom diskurse | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Еthymological Characteristics of Borrowings in the Gastronomic Discourse | ||||||||
Preklad názvu | Еtymologické charakteristiky výpožičiek v gastronomickom diskurze | ||||||||
Autorské údaje | T.V. Morozkina, D. A. Golubeva, Jarmila Rusiňáková | ||||||||
Autor | Morozkina T.V. | ||||||||
Spoluautori | Golubeva D. A. | ||||||||
Rusiňáková Jarmila EUBFAJKAJ - Katedra anglického jazyka FAJ | |||||||||
Zdrojový dokument | Povolžskij pedagogičeskij poisk : Naučnyj žurnal. God. 37, no. 3 (2021), c. 64-69 online. - Ulyanovsk : Published By Ulyanovsk State Pedagogical University. ISSN 2307-1052 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | ruština | ||||||||
Krajina vydania | Ruská federácia | ||||||||
Heslá | gastronómia * pôžičky * komunikácia interkultúrna * jazyk odborný * jazykoveda | ||||||||
Anotácia | Článok sa zaoberá charakteristikami pôžičiek a ich príčinami v gastronomickom diskurze. Gastronomické témy odrážajú široké spektrum vlastností jazyka a kultúry, preto je zaujímavé pri štúdiách čŕt aj interkultúrna komunikácia. Analýza zameraná na určenie etnosémantických komponentov. | ||||||||
Kategória EPC | Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E21 00558-001, kópia plného textu | ||||||||
|