Innovation Potential of Enterprises in the Slovak Republic in Relation to the Food Industry
Autorské údaje
Alexandra Biela
Autor
Biela Alexandra EUBFPMKML - Katedra manažmentu výroby a logistiky FPM
Zdrojový dokument
Ekonomika, financie a manažment podniku XVI. : zborník vedeckých statí pri príležitosti Týždňa vedy a techniky. S. 57-66. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Markovič Peter ; Tóth Miroslav ; Grznár Miroslav ; Szabo Ľuboslav. ISBN 978-80-225-4992-9
Príspevok je zameraný na teoretickú analýzu inovácií ako konceptu, ako aj kategorizáciu jednotlivých typov technologických a netechnologických inovácií a inovačných aktivít v podnikoch. Zameriava sa na definovanie rozdielu medzi inováciou a invenciou a tiež na faktory, ktoré ovplyvňujú implementáciu inovácií v podniku. Hlavným cieľom príspevku je prostredníctvom teoretickej analýzy zovšeobecniť poznatky súvisiace s inováciami v podnikoch s dôrazom na jednotlivé typy inovácií, ktoré determinujú inovačný potenciál podnikov. Výsledkom príspevku je komparatívna analýza inovačných aktivít výrobných podnikov pôsobiacich na území Slovenskej republiky v potravinárskom priemysle. Na základe vykonaného výskumu môžeme konštatovať, že inovačný potenciál firiem pôsobiacich na území SR v potravinárskom priemysle má stúpajúcu tendenciu. Väčšina inovačných aktivít má technologický charakter, vo forme pozitívnych zmien produktov a výrobných procesov.
Kategória EPC
Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
Báza dát
PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
Odkazy
(1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
Archív EPC
E22 00599-006, kópia plného textu
Názov súboru
Veľkosť
Typ prístupu
Plný text PDF
908.4 KB
z IP adresy SEK po prihlásení
Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom
ako používame cookies.