Vytlačiť
1. Niektoré vybrané otázky sebestačnosti v potravinách
Názov | Niektoré vybrané otázky sebestačnosti v potravinách |
---|---|
Autorské údaje | Prokop Jurášek |
Autor | Jurášek Prokop EUBFPMKML - Katedra manažmentu výroby a logistiky FPM |
Zdrojový dokument | Ekonomika, financie a manažment podniku - rok 2002 : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie : Bratislava 7. november 2002. S. 307-310. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU, 2002 / Majtán Miroslav ; Ekonomická univerzita v Bratislave Fakulta podnikového manažmentu. ISBN 80-225-1616-3 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Heslá | sebestačnosť * potraviny * ukazovatele * ukazovatele naturálne * krajiny vyspelé * krajiny rozvojové * analýza komparatívna * metodika |
Anotácia | Stupeň (miera) sebestačnosti v potravinách ako jeden z najdôležitejších ukazovateľov úrovne nielen samotného poľnohospodárstva, ale aj národných ekonomík jednotlivých krajín sveta. Viacero metód - spôsobov merania sebestačnosti. Analyzovaný výber krajín z Európy a Zámoria, vyspelých a rozvojových. Výsledky komparatívnej analýzy. |
Báza dát | ČLÁNKY |