Vytlačiť
1. Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
Názov | Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku |
---|---|
Autorské údaje | Mária Pachingerová |
Autor | Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | Obchodné podnikanie a marketing v novom európskom hospodárskom priestore : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie pri príležitosti 35. výročia vzniku Obchodnej fakulty konanej pod záštitou podpredsedu vlády SR Ivana Mikloša : 7.-8. október 2004. S. 497-502. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2004. ISBN 80-225-1904-9 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 640.2/.4 - Vedenie stravovacích zariadení. Vedenie ubytovacej a pohostinskej činnosti. Spoločné stravovanie. Ubytovanie |
Heslá | gastronómia * Slovensko * reštaurácie * ruch cestovný * kultúra |
Anotácia | Gastronómia ako súčasť slovenskej kultúry neplní len realizačnú funkciu, ale do pozornosti sa dostáva v podobe zážitku z niečoho nového , nepoznaného, často spojeného so sprievodným programom. Gastronómia je významnom súčasťou cestovného ruchu. Rozvoj cestovného ruchu otvoril nové dimenzie pre formovanie nových gastronomických požiadaviek a tvorbu adekvátnych noriem ich uspokojovania. Gastronómia sa môže stať hlavným motivačným faktorom pre výber destinácie cestovného ruchu. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E04 00703-049, OBF - Archív EPC, originál dokumentu |