Vytlačiť
1. Možnosti označovania regionálnych produktov na Slovensku
Názov | Možnosti označovania regionálnych produktov na Slovensku | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Possibilities of regional product labelling in Slovakia | ||||||||
Autorské údaje | Paulína Krnáčová | ||||||||
Autor | Krnáčová Paulína EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená | ||||||||
Zdrojový dokument | Vedecké state Obchodnej fakulty 2014 : zborník vedeckých statí. S. 272-289 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2014 / Drábik Peter ; Červenka Peter ; Hlavatý Ivan ; Pajtinková - Bartáková Gabriela ; Koudelka Jan. ISBN 978-80-225-3931-9 | ||||||||
Výstup z projektu | VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku | ||||||||
Poznámky | VEGA 1/0635/14 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Systematika | 620.2 - Náuka o tovare. Tovaroznalectvo | ||||||||
Heslá | výrobky * služby * značky * regióny | ||||||||
Anotácia | Regionálne značky označujú výrobky a služby charakteristické pre daný región, odzrkadľujú regionálne tradície a kultúru a garantujú ich pôvod, kvalitu a jedinečnosť. Analýza súčasného stavu v oblasti označovania regionálnych produktov na Slovensku. Na základe dostupných sekundárnych údajov sú vymedzené dostupné možnosti označovania regionálnych produktov na našom území s následnou analýzou ich základných charakteristík, kritérií hodnotenia produktov a certifikačných kritérií. Cieľom príspevku je zhodnotiť úroveň a význam označovania regionálnych produktov, identifikovať silné a slabé stránky tohto typu označovania. | ||||||||
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E14 01863-026, originál dokumentu | ||||||||
|