Vytlačiť
1. Zabezpečovanie zdravotnej nezávadnosti potravín
Názov | Zabezpečovanie zdravotnej nezávadnosti potravín |
---|---|
Preklad názvu | Securing of foodstuffs safety |
Autorské údaje | Katarína Srdošová |
Autor | Srdošová Katarína |
Zdrojový dokument | Kvalita : odborný časopis Slovenskej spoločnosti pre kvalitu. Roč. 7, č. 3-4 (1999), s. 30-33. - Žilina : MASM, 1999 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potravinárstvo * hygiena * bezpečnosť potravinová * kontrola * potraviny * certifikácia * normy ISO |
Anotácia | Zavádzanie systému kvality podľa normy ISO 9002 u výrobcov potravín. Budovanie systémov zabezpečenia hygienickej kontroly potravín. Systém HACCP (Hazzard Analysis and Critical Control Point) čo je analýza nebezpečia narušenia zdravotnej nezávadnosti potravín. Zásady systému HACCP zhrnuté v siedmich bodoch. Definície pojmov verifikácia, validácia, overovanie, audit. Nezávislá verifikácia a certifikácia systému zabezpečenia hygieny potravín. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 1999: 1-6 |