Vytlačiť
1. Spider analýza českého potravinářského průmyslu v letech 2002-2003
Názov | Spider analýza českého potravinářského průmyslu v letech 2002-2003 |
---|---|
Preklad názvu | Spider analysis of Czech food industry in 2002-2003 |
Autorské údaje | Lenka Mejstříková, Josef Mezera |
Autor | Mejstříková Lenka |
Spoluautori | Mezera Josef |
Zdrojový dokument | Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 5, č. 4 (2005), s. 41-51. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2005. ISSN 1335-6186 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | čeština |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potravinárstvo * efektívnosť * rentabilita * rentabilita odvetví * likvidita podniku * analýzy * Česko * 2002-2003 |
Anotácia | Zo Spider analýzy, ktorá podáva prehľad o postavení jednotlivých odborov v rámci celého potravinárskeho priemyslu vyplynulo, že najlepšie výsledky v roku 2003 v Čechách dosiahla výroba nápojov. Priemerné výsledky na úrovni odvetvia dosiahla väčšina ukazovateľov výroby ostatných potravinárskych výrobkov. Horšie výsledky boli zaznamenané u odborov spracovávajúcich agrárne suroviny živočíšneho pôvodu. Tu možno očakávať intenzívny proces reštrukturalizácie. Pritom celková úroveň efektívnosti odvetvia potravinárskeho priemyslu v roku 2003 v porovnaní s rokom 2002 poklesla. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2005: 1-4 |