Vytlačiť
1. Naozaj sú biopotraviny zdravšie?
Názov | Naozaj sú biopotraviny zdravšie? |
---|---|
Autorské údaje | Terézia Šinková |
Autor | Šinková Terézia |
Zdrojový dokument | Slovenský Výber : mesačník manažmentu obchodu. Roč. 10, č. 7-8 (2006), s. 12-13. - Bratislava : SON MEDIA, 2006. ISSN 1335-9266 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Heslá | bioprodukty * poľnohospodárstvo alternatívne * potraviny * bezpečnosť potravinová * riziko * kontrola * Slovensko |
Anotácia | Chemická bezpečnosť konvenčných a ekologicky produkovaných potravín. Európska stratégia potravinovej bezpečnosti je zabezpečenie čistých, zdravých potravín "od farmy až po stôl". Charakteristika biopotravín. Prvoradým zámerom ekologického poľnohospodárstva je rešpektovanie rovnováhy medzi človekom, poľnohospodárstvom a životným prostredím. Porovnanie rizík vyplývajúcich z kontaminácie konvenčných a ekologických produktov. Nebezpečenstvá bioproduktov sú pod kontrolou. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2006: 1-12 |