Vytlačiť
1. World Englishes and Their Implications for University Education
Názov | World Englishes and Their Implications for University Education | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Svetové angličtiny a ich dôsledky pre univerzitné vzdelávanie | ||||||||
Autorské údaje | Beáta Biliková, Katarína Seresová | ||||||||
Autor | Biliková Beáta EUBFAJKJT - Katedra jazykovedy a translatológie FAJ | ||||||||
Spoluautori | Seresová Katarína EUBFAJKJT - Katedra jazykovedy a translatológie FAJ | ||||||||
Zdrojový dokument | Advanced Education. No. 17 (2021), pp. 65-72 online. - Kyiv : National Technical University of Ukraine, Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute. ISSN 2409-3351 | ||||||||
DOI | 10.20535/2410-8286.226517 | ||||||||
Poznámky | Registrovaný: Web of Science | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Ukrajina | ||||||||
Heslá | vzdelávanie vysokoškolské * jazyky cudzie * angličtina * jazykoveda * pedagogika * didaktika * filológia * študenti * univerzity | ||||||||
Anotácia | Svetové angličtiny a ich vplyv na univerzitné vzdelávanie v oblasti anglickej filológie a kultúry, študijných programov, vedených Fakultou aplikovaných jazykov na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Vnímanie rôznych druhov angličtiny študentmi a identifikácia oblastí, ktoré si vyžadujú väčšiu pozornosť, aby mali študenti k dispozícii relevantnejší obsah. Dotazníkový prieskum na vzorke 130 študentov bakalárskeho aj magisterského programu. Štatistická analýza výsledkov, postoje študentov a hodnotiace vyhlásenia, napr. relatívne nedostatočné porozumenie príslušnej terminológii a pojmom, či vysoká informovanosť o existencii druhov angličtiny a súčasne nízka informovanosť o vlastnostiach, ktorými sa tieto druhy odlišujú. Závery navrhujúce zastúpenie týchto oblastí do učebných plánov. | ||||||||
Kategória EPC | ADM | ||||||||
Registrované v | WOS | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E21 00353-003, online | ||||||||
|