Vytlačiť
1. Changes in the Comparative Advantage of Polish Dairy Products
Názov | Changes in the Comparative Advantage of Polish Dairy Products | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Zmeny v komparatívnej výhode poľských mliečnych výrobkov | ||||||||
Autorské údaje | Piotr Bórawski, Aneta Bełdycka-Bórawska, Andrzej Parzonko, Tomasz Rokicki, Lisa Holden | ||||||||
Autor | Bórawski Piotr | ||||||||
Spoluautori | Bełdycka-Bórawska Aneta | ||||||||
Parzonko Andrzej | |||||||||
Rokicki Tomasz | |||||||||
Holden Lisa | |||||||||
Zdrojový dokument | Agricultural Economics. Vol. 68, no. 12 (2022), pp. 464-475. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2022. ISSN 1805-9295 | ||||||||
DOI | 10.17221/322/2022-AGRICECON | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Heslá | potravinárstvo * mlieko * konkurencieschopnosť * dovoz * vývoz * bilancia obchodná * hospodárstvo trhové * pandémia * Poľsko * Európska únia | ||||||||
Anotácia | Cieľom tejto štúdie bolo posúdiť konkurencieschopnosť mliečnych výrobkov v Poľsku. Konkurencieschopnosť bola hodnotená v makroekonomickom prístupe analýzou exportu, importu a obchodnej bilancie na medzinárodných trhoch. Výsledky analýzy naznačujú, že konkurencieschopnosť poľských mliečnych výrobkov sa výrazne zlepšila po vstupe Poľska do EÚ a získaní prístupu na jednotný trh. Vplyv pandémie COVID-19 na konkurencieschopnosť mliekarenských podnikov v Poľsku. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Čísla | 2022: 12 | ||||||||
|