Vytlačiť
1. Zabezpečovanie kvality v komercionalizácii potravinárskych výrobkov
Názov | Zabezpečovanie kvality v komercionalizácii potravinárskych výrobkov |
---|---|
Autorské údaje | Alica Lacková |
Autor | Lacková Alica EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | Stratégia obchodného partnerstva v komercionalizácii produktov : zborník z vedeckého seminára : VEGA 5052 : január 2001. S. 23-31. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2001 / Štensová Antónia ; Richterová Kornélia ; Obchodná fakulta EU Katedra marketingu. ISBN 80-225-1372-5 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potraviny * kvalita výrobkov * požívatiny * dozor potravinový * hygiena * hygiena výživy * kódexy * úpravy právne * Európska únia * Slovensko |
Anotácia | Zvyšovanie úrovne kvality potravinárskych výrobkov a ich konkurencieschopnosť na domácom i zahraničnom trhu. Odporúčania pre dosiahnutie vysokej kvality výrobkov. Nevyhnutnosť prispôsobovať sa potravinovému zákonodarstvu EÚ a presúvať ťažisko zodpovednosti za výrobok na výrobcu, sprostredkovateľa, resp. dovozcu. Systém technických noriem a právnych predpisov. Hygienická bezchybnosť a zdravotná neškodnosť poživatín. HACCP - Analýza rizík a rozhodujúce kontrolné body. Systémy kvality podľa noriem ISO 9000. Potravinový kódex SR. |
Báza dát | ČLÁNKY |