Vytlačiť
1. Konkurenčná schopnosť slovenského mliekárenského priemyslu v EÚ
Názov | Konkurenčná schopnosť slovenského mliekárenského priemyslu v EÚ |
---|---|
Autorské údaje | Ľuboslav Szabo, Miroslav Grznár |
Autor | Szabo Ľuboslav EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM |
Spoluautori | Grznár Miroslav EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM |
Zdrojový dokument | Konkurenceschopnost podniků : sborník příspěvků z mezinárodní konference : Brno, 5.-6. února 2008, Část II.. S. 673-682. - Brno : Masarykova univerzita, 2008. ISBN 978-80-210-4521-7 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Česká republika |
Systematika | 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo |
Heslá | priemysel mliekarský * výrobcovia * náklady výrobné * Slovensko * konkurencieschopnosť * Európska únia |
Anotácia | Vertikála výroby mlieka v SR po vstupe do EÚ prežíva krízové obdobie. Výroba mlieka i jeho spracovanie sú už viac rokov v strate. Vstup do EÚ síce rozšíril trhový priestor, ale priniesol aj silnú konkurenciu domácim výrobcom mlieka a mliečnych produktov. Výrobky slovenského mliekárenského priemyslu nedosahujú konkurenčnú schopnosť na trhoch únie. Zlepšenie pozície slovenských producentov mlieka a mliečnych produktov si vyžaduje racionalizáciu nákladov farmárov vyrábajúcich mlieko, zvýšenie produktivity v mliekárenskom priemyslu, uplatnenie stratégie diferenciácie pri exporte výrobkov a väčšiu marketingovú aktivitu. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E08 00523-001, FPM - Archív EPC, kópia plného textu |