Vytlačiť
1. Hygiena v provozovnách stravovacích služeb
Názov | Hygiena v provozovnách stravovacích služeb | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Hygiene in Catering Services | ||||||||
Preklad názvu | Hygiena v prevádzkach stravovacích služieb | ||||||||
Autorské údaje | Pavla Burešová, Květoslava Šustová, Miroslav Fišera, Stanislav Kráčmar | ||||||||
Autor | Burešová Pavla | ||||||||
Spoluautori | Šustová Květoslava | ||||||||
Fišera Miroslav | |||||||||
Kráčmar Stanislav | |||||||||
Zdrojový dokument | Journal of Tourism, Hospitality and Commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 11, č. 2 (2020), s. 8-15. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2020. ISSN 1804-3836 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | čeština | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Heslá | gastronómia * zariadenia stravovacie * hygiena * hygiena výživy * jedlá * predpisy * pandémia * koronavírus * ochrana zdravia | ||||||||
Anotácia | Stručný pohľad na súčasné stravovacie služby s ohľadom na využívanie a dodržiavanie hygienických štandardov, aj v kontexte zvýšených požiadaviek na hygienu v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Predpisy a smernice v rámci Európskej únie, nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) o hygiene potravín a legislatívna situácia v Českej republike. Kľúčové hygienické predpisy v stravovacích službách a ich súčasný stav z hľadiska uskutočnených hygienických kontrol. Najčastejšie kontaminácie spôsobené z dôvodu nevhodného spôsobu skladovania surovín, prípravy či podávania jedla a osobnej hygieny pracovníkov. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Čísla | 2020: 2 | ||||||||
|